Det här startkitet fastnade jag för i valet av smart belysning. Varför just Philips HUE då undrar ni? Jo, för att systemet är utbyggningsbart, väldigt enkelt att installera och är kompatibelt med Apple HomeKit.

Startkitet innehåller 3 vita LED-lampor E27, en ”brygga” som är ”hjärnan” i systemet och en fjärrkontrollsdimmer. Utöver det så krävs det att du har ett hemnätverk som du kan ansluta till. That´s it.

Lamporna avger ett varmvitt ljus på 2700 K och med en styrka på 806 lumen. De har en livslängd på ca 25 000 timmar. Detta att jämföra med en traditionell glödlampas brinntid på ca 1 000 timmar.

Installationen är skäligen enkel, gör så här;

  • Skruva i LED-lamporna i de armaturer du vill ljussätta
  • Se till att lamporna är tända
  • Anslut ”bryggan” till hemnätverket
  • ”Bryggan” söker nu automatisk upp lamporna
  • Ladda ned den kostnadsfria Philips HUE-appen till din smartphone


I appen kan du nu sköta ljusregleringen, sätta timer på lamporna, få aviseringar etc. Allt hanteras via din mobiltelefon, var du än befinner dig. Grymt smidigt!

En av LED-lamporna är dessutom ”huvudlampa” och är kopplad till fjärrkontrollsdimmern så att du även kan ljusreglera med den.

Vad kostar kalaset då undrar ni säkert. Ja det beror ju lite på var man handlar såklart, men på de flesta ställen runt 900 kr. Det tycker jag är prisvärt!!!

Vill du veta mer om Philips HUE’s produkter, kika här: https://www2.meethue.com/sv-se/produkter