Google Home, bild lånad från msn.com

”Hey Google”, ja så börjar många fraser i vårt hem idag. Tänk så snabbt vi kan få information och önskemål genomförda med denna lilla manick!

Google Home är en röstassistent som du kan ställa frågor till och få svar ifrån. Detta med hjälp av den inbyggda hjälpredan Google Assistent.

Det är också en högtalare som exempelvis kan spela upp musik från någon av dina enheter. Den kan hämta musik från tjänster som Spotify, Pandora, YouTube, Google Play Music m.fl., och du behöver bara säga vad du önskar lyssna på, exempelvis ”Hey Google, spela Stad i ljus med Tommy Körberg” så spelas den upp.

Det riktigt fiffiga är dock att jag kan koppla ihop den med min smarta belysning från Philips Hue. Då kan jag t.ex. säga ”Hey Google, släck lampan i vardagsrummet” och lampan släcks.

Det jag nämnt nu är det jag använder min Google Home till, men man kan även få den att styra termostater, larm, robotdammsugare, läsa ljudböcker från ex. Storytel, ringa telefonsamtal, synka shoppinglista till ICA’s e-handel och mycket mer.

Google Home Mini

Snart är det dags att även packa upp denna lilla godbit. Samma funktioner som den större varianten, men med något mindre högtalare.

Vill du veta mer? Läs här:

https://store.google.com/se/product/google_home